Jak skladovat čaj Liuan – výběr nádoby

Zásadní otázkou dobrého čaje je jeho dobré skladování. Základem je temné místo bez rušivých zápachů. Potřeba sucha / vlhka je u různých typů čajů různá. Obecně pro Liuan je nejlepší vlhkost kolem 50-60 %. Toto vše jsou ideální podmínky pro zrání a dlouhodobé skladování.

Jak však naložit s čajem, který otevřeme? Nechávat jej v košíčcích je nepraktické, protože čaj se všude různě sype a zanechává za sebou nepořádek. Ideální se mi zdá keramická nádoba lehce připomínající egyptské kanopy. Takové jsem zahlédl u keramika Petra Nováka (odkaz na článek). Neváhal jsem a kontaktoval jsem ho s poptávkou nejen těchto nádob. Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat a tak jsem objednal hned dva kusy a navíc velkou dózu na Pu’ery. Budu se těšit až dorazí nebo že bych si jej vyzvedl osobně? I to se může stát ;)

Ještě jsem byl p. Novákem požádán, zda bych se mezi známými nezmínil o keramických kurzech u nich v Doupěti. Tak tedy pokud máte zájem o keramiku, můžete navštívit keramické kurzy v KC Doupě.